Spring naar inhoud
  • weizigt

    Dordt aan Zet

Dordt aan Zet

Welkom op de site van Dordt aan Zet. Hier vind je informatie over participatie en over de mogelijkheden van web.
Contact? Mail naar de redactie.
Home Nieuws en publicaties Participatie nieuws

Samen werken aan een schone en prettige buurt

Naar www.dordrecht.nl/samenvooreenprettigebuurt


"Als bewoner ken je je wijk het best en weet je wat belangrijk is in jouw buurt. Samen met buurtgenoten kun je je inzetten voor een schone en prettige buurt", zo is te lezen op de nieuwe flyer van de gemeente Dordrecht. De gemeente ondersteunt bewoners die iets voor hun buurt willen doen waar mogelijk met gereedschap, materialen, mooier groen…

 

Enkele voorbeelden van deze samenwerking zijn het adopteren van een afvalbak, het onderhouden van een geveltuintje of een bestaand stukje groen. In overleg zijn er een hoop mogelijkheden te bedenken.
  
Belangrijk is dat je zelf met je buren overlegt en dat je bereid bent om (samen met andere bewoners uit je buurt) een bijdrage te leveren in de vorm van meedoen en meedenken en dat het idee de buurt mooier, veiliger, schoner of gezelliger maakt.


Op de site en in de nieuwsbrief van Dordt aan Zet krijgt dit thema de komende tijd regelmatig aandacht.
  

Informatie en aanmelden

Wil je één van bovenstaande voorbeelden in de praktijk brengen of heb je zelf een ander leuk idee? Neem dan contact op met de gemeente.

Kijk op de website van de gemeente voor meer informatie en het contactformulier, www.dordrecht.nl/samenvooreenprettigebuurt.

Of bel de Wijklijn, telefoonnummer 14 078. Je wordt in contact gebracht met degene die je verder kan helpen, bij het cluster Wijken.


Bekijk hier de PDF-bestandflyer met meer informatie (664 kB).


In Dordrecht zetten zich ook al honderden Dordtenaren in als Dordtse Doorpakker. Zij ruimen in hun straat of buurt het zwerfafval op. Informatie over de Dordtse Doorpakkers is te vinden op de website van Duurzaamheidscentrum Weizigt.


schoon