Spring naar inhoud
  • weizigt

    Dordt aan Zet

Dordt aan Zet

Welkom op de site van Dordt aan Zet. Hier vind je informatie over participatie en over de mogelijkheden van web.
Contact? Mail naar de redactie.
Home Nieuws en publicaties Participatie nieuws

Groen en gezondheid - bewoners doen mee

loket gezond leven rivm

Het RIVM maakte de Handreiking Bewonersparticipatie bij de inrichting van een gezonde leefomgeving. "De laatste jaren wordt meer en meer ervaring opgedaan met het betrekken van bewoners bij het inrichten van een gezonde leefomgeving. Een handreiking toegespitst op de toepassing van bewonersparticipatie en gebaseerd op deze ervaringen ontbrak." Nu niet meer.


Velen zullen het RIVM kennen van hun onderzoeken, maar het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu doet meer. Zo is er het digitale loket Gezond Leven: "Loketgezondleven.nl is een website van RIVM Centrum Gezond Leven (CGL) en partners. Samen versterken we samenhangende en effectieve lokale gezondheidsbevordering. De vraag van professionals staat centraal, het gezamenlijke doel is gezondheidswinst bij burgers."


Op die site ook veel informatie voor bijvoorbeeld gemeenten (en wijken), scholen en werkgevers. Daarin is veel actueel nieuws te vinden, onderzoeksresultaten, toolkits voor een effectieve aanpak en nog veel meer.


Meer weten?

Kijk eens wat www.loketgezondleven.nl heeft te bieden; ook op het gebied van participatie.

Lees de Handreiking Bewonersparticipatie bij de inrichting van een gezonde leefomgeving.


Ook op de site van het RIVM heel veel over gezondheid.


Op de site van de dienst Gezondheid en Jeugd (Zuid-Holland-Zuid) vind je ook informatie over gezondheid. Bijvoorbeeld in het dossier daarover. "Hoe gezonder je bent, hoe beter je kansen om je te ontwikkelen en mee te doen in de maatschappij. De GGD (onderdeel van de Dienst Gezondheid & Jeugd) zet zich in voor de vitaliteit en zelfredzaamheid van inwoners in de regio Zuid-Holland Zuid."


Via de site van Weizigt vind je informatie over Groen doet goed. Groen doet goed is een programma waaraan tien verschillende Zuid-Hollandse gemeenten deelnemen. De provinciale projectorganisatie is in handen van IVN. Voor Groen doet goed Dordrecht geeft Duurzaamheidscentrum Weizigt als projectleider samen met Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ, Doe ff Gezond, IVN Dordrecht, Nationaal Park de Biesbosch, Sportbedrijf Dordrecht, StayOkay Dordrecht en Stichting Hattrick invulling aan het programma.Samen met Jantje Beton en IVN is er in de wijken Staart en Sterrenburg aandacht voor de mogelijkheden om te spelen en bewegen in het groen. Zo wordt er in het Sterrenburgpark een nieuwe natuurlijke, waterrijke plek aangelegd in het Sterrenburgpark.


Zelf actief worden en PDF-bestandmeer doen met groen in je buurt (664 kB)? Er zijn allerlei mogelijkheden.


prettige, groene, schone buurt