Spring naar inhoud
  • weizigt

    Dordt aan Zet

Dordt aan Zet

Welkom op de site van Dordt aan Zet. Hier vind je informatie over participatie en over de mogelijkheden van web.
Contact? Mail naar de redactie.
Home Communicatie over je wijk of jouw project

Zelf meedoen als vrijwilliger - burgerjournalistiek

De wijkkranten en het wijknieuws op de site van Dordt Centraal kunnen niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers en van professionals die erken bij een Dordtse organisatie of instelling. TIEN Plus begeleidt al deze mensen en zorgt voor de werving van nieuwe wijkjournalisten.

Vind je het leuk om te schrijven over wat er allemaal in je eigen buurt of bij je eigen activiteit gebeurt? Of om er foto’s of video te maken? Bij de wijkkranten, de wijkwebsites / wijknieuwspagina's op Dordt Centraal is er plaats voor enthousiaste wijkverslaggevers en wijkfotografen.


doe mee in wijkcommunicatieWij zoeken voor de wijkredacties

Bewoners die verslag willen doen van nieuws van hun buurt, hun bewonersgroep of activiteit in de wijk. Denk aan het schrijven van korte nieuwsberichten of een interview, het fotograferen van interessante plekken en gebeurtenissen, het vastleggen van nieuws in een filmpje, verslaggever zijn voor de lokale radio, enzovoorts.
Kijk ook eens op www.wijkendordrecht.nl/doemee.


Meld je aan!

Meer weten? Direct aanmelden? Neem contact op met TIEN Plus, (078) 750 89 66, tienplus@meedrechtsteden.nl. TIEN Plus is de organisatie die bewoners ondersteunt die werken voor de wijkkranten en het wijknieuws. Er zijn mogelijkheden: als wijkverslaggever / redactielid (krant en web), als fotograaf of videomaker, als 'ambassadeur' voor BUURbook.
Ook als je een leuke stageplaats zoekt in de wijkcommunicatie, ben je van harte welkom.


Wat we bieden?

Iedereen die meewerkt aan de wijknieuwspagina's/wijkwebsites en de wijkkranten, kan gratis deelnemen aan trainingen (journalistiek, fotografie en meer) en bijeenkomsten. Die trainingen worden verzorgd door TIEN Plus in samenwerking met professionele journalisten en fotografen.

Je ontvangt ook de nieuwsbrief voor wijkverslaggevers en daarin staat ook altijd het trainingsaanbod: van fotografie tot kranten opmaken, van columns schrijven tot het beheersysteem van de website leren gebruiken. Alle vrijwilligers kunnen ook altijd terecht met hun vragen bij TIEN Plus.
Redactieleden zijn bovendien automatisch verzekerd als vrijwilliger.aan de slag als vrijwilliger in wijkcommunicatie