Spring naar inhoud
  • weizigt

    Dordt aan Zet

Dordt aan Zet

Welkom op de site van Dordt aan Zet. Hier vind je informatie over participatie en over de mogelijkheden van web.
Contact? Mail naar de redactie.
Home Communicatie over je wijk of jouw project

Wijknieuws op de site van Dordt Centraal

Sinds maart 2016 is het wijknieuws verhuisd van de wijkwebsites, naar de website van Dordt Centraal. Die zorgden voor nieuwspagina's per wijk, eenvoudig te vinden via www.dordtcentraal.nl. Vrijwilligers en professionals in de wijk verzorgen dit wijknieuws. Iedereen kan meedoen.


wijknieuws op Dordt CentraalWil je gebruik maken van de wijknieuwspagina's? Dat is heel eenvoudig. Iedereen die vrijwilliger wil worden of die het nieuws wil brengen van zijn organisatie, instelling of (bewoners)groep, kan meedoen.
Aanmelden kan via TIEN Plus, tienplus@meedrechtsteden.nl. Zij zorgen voor een korte training. Het werken met WordPress op de site van Dordt Centraal is heel eenvoudig. Iedereen kan dat snel leren.

Eenmalig

Wil je dat jouw nieuws snel vindbaar is voor de hele wijk? Maar het gaat om iets dat eenmalig is. Stuur je bericht dan naar TIEN Plus. Dan gaat het ook naar de redacties van de wijkkranten. Vergeet niet een foto bij te voegen. Een webbericht zonder foto, is veel minder aantrekkelijk.
(TIEN Plus kan niet met regelmaat je berichten plaatsen; het is de bedoeling dat zelf te leren en te doen.)


Aanbod

Ook iedereen die meewerkt aan deze webpagina's ontvangt de nieuwsbrief voor alle wijkjournalisten en -fotografen. Daarin staat ook het aanbod aan trainingen en bijeenkomsten: van journalistiek voor beginners en gevorderden (door een zeer ervaren journalist) tot fotografie in de wijk, en van de wijkredactieborrel (gezellig en informatief tot een bezoek aan een redactie.  
De laatste berichten vind je op www.wijkendordrecht.nl/doe-mee/voor-redacteuren/nieuwsbrief.

Twitter

Ieder bericht dat wordt geplaatst in het wijknieuws van Dordt Centraal, wordt ook bekend gemaakt via Twitter. Je bericht verschijnt op www.twitter.com/wijkendordrecht, voorzien van een link naar de juiste webpagina.
(Zie ook de pagina over Twitter.)


Redactie Dordt Centraal

Dordt Centraal (huis-aan-huiskrant twee keer per week, wijkmagazine en website) heeft een eigen onafhankelijke redactie. Die redactie beslist over wat er in die uitgaven wordt geplaatst.
Alleen het wijknieuws op de website staat daar los van. De vrijwilligers samen bepalen wat daarop verschijnt.training werken met wordpress voor wijknieuws


Wijknieuws van Nieuw krispijn