Spring naar inhoud
  • weizigt

    Dordt aan Zet

Dordt aan Zet

Welkom op de site van Dordt aan Zet. Hier vind je informatie over participatie en over de mogelijkheden van web.
Contact? Mail naar de redactie.
Home Communicatie over je wijk of jouw project

Lokale pers in Dordrecht

Wil je graag veel aandacht voor jouw activiteit, jouw nieuws, jouw bijeenkomst? Informeer dan ook de pers in Dordrecht. Of die langskomen of je bericht plaatsen? Dat is een besluit van de redactie. Zorg er in ieder geval voor dat die redacties er van weten.

Het voert te ver hier alles te noemen, maar hieronder een overzicht van de lokale pers in Dordrecht.


AD De Dordtenaar

Dordrecht kent nog één  dagblad, AD De Dordtenaar. Deze krant – die ook op het web actief is - brengt het landelijke nieuws, maar ook nieuws uit Dordrecht en de regio. Er is ook een uitgebreide rubriek met kort regionaal en wijknieuws. De redactie is te bereiken via dd.redactie@ad.nl.

RTV Dordrecht

De lokale omroep in Dordrecht brengt televisie en radio (Stad FM), en is te vinden op bijvoorbeeld YouTube en andere social media. De redactie is te bereiken via redactie@rtvdordrecht.nl.


Dordt Centraal

Dit huis-aanhuis-blad verschijnt twee keer per week. Je vindt er ook Gemeentenieuws (berichten en aankondigingen van de gemeente). Verder is er een wijkmagazine en natuurlijk de website www.dordtcentraal.nl. De redactie bereik je via redactie@dordtcentraal.nl.

Op de website van Dordt Centraal is ook het wijknieuws te vinden van alle wijken. Dat nieuws komt niet van de redactie, maar wordt verzorgd door vrijwilligers en professionals die in de Dordtse wijken werken. 


De Stem van Dordt

Dit huis-aan-huisblad verschijnt wekelijks in de Dordtse brievenbussen. Er is ook een website, waar je een eigen account kunt krijgen voor het delen van nieuws. De redactie bereik je via redactie.svw@persgroep.nl.


RTV Rijnmond

Rijnmond brengt ook Dordts nieuws. De redactie is te bereiken via nieuws@rijnmond.nl.


Dordrecht.net

Deze website brengt ook veel Dordts nieuws. De redactie is te bereiken via de site of via info@dordrecht.net.

Wijkkranten en wijknieuws op het web

De redacties van de wijkkranten hebben een eigen contactadres (zie de wijkkrant), maar berichten kun je ook in één keer versturen naar tienplus@meedrechtsteden.nl.
De wijkkranten worden gemaakt door vrijwilligers. Dat geldt ook voor het wijknieuws op de de site van Dordt Centraal, waar ook professionals in de wijken aan meewerken.

Al deze kranten en websites zijn te lezen in alle vestigingen van de Bibliotheek AanZet.