Spring naar inhoud
  • weizigt

    Dordt aan Zet

Dordt aan Zet

Welkom op de site van Dordt aan Zet. Hier vind je informatie over participatie en over de mogelijkheden van web.
Contact? Mail naar de redactie.
Home Communicatie over je wijk of jouw project

Dordt aan Zet

DOOR in de Voorstraat


Dordt aan Zet, dat is de naam waaronder Dordrecht nieuws brengt over participatie. Deze site, www.dordtaanzet.nl, geeft ook veel nieuws over het gebruik van de mogelijkheden van het web. Er is bovendien een nieuwsbrief van Dordt aan Zet.

Over participatie en
het gebruik van de mogelijkheden van web


Wil je nieuws delen over participatie (mee-weten, meedenken, meedoen, meebeslissen) in Dordrecht of elders? Stuur je bericht dan naar de redactie, via wijken@dordrecht.nl. Vergeet niet ook een foto (of meerdere) toe te voegen. Regelmatig verschijnen er nieuwe berichten. Overigens ook over ontwikkelingen elders in het land.

Nieuwsbrief

Wil je niets missen? Neem dan een gratis abonnement op de nieuwsbrief van Dordt aan Zet. Abonneren is heel eenvoudig, via http://tinyurl.com/dordtaanzet.
De nieuwsbrief verschijnt 1 of 2 keer per maand in je mailbox.

Initiatief nemen? Kijk op /HOIHulp bij jouw initiatief- HOI

Op www.dordtaanzet.nl/hoi vind je hulp bij het ontwikkelen van initiatieven. Je kunt er terecht voor informatie over fondsen en crowdfunding, vrijwilligers en ruimte vinden, webtools (ook in andere steden) gebruiken, open data en informatie vinden, publiciteit en communicatie, en het Sponsorhandboek.

Stemmen en onderzoek via het web, en Argu

Het is eenvoudig mogelijk bewoners te laten stemmen over je voorstel of project. Hoe je dat aanpakt, lees op de site van Dordt aan Zet.
Ook een kleinschalig onderzoekje zelf opzetten is heel eenvoudig.
Of je maakt gebruik van het Bewonerspanel Dordrecht (voor aanmelden - ook beschikbaar in de andere gemeenten in de regio, via het Onderzoekcentrum Drechtstseden, OCD).
 
Via argu.co/dordrecht kan iedereen meedenken over het oplossen van problemen in Dordrecht. Op dit een online discussieplatform kun je ook je mening geven, stellingen poneren en reageren op stellingen van anderen.
Lees er alles over op deze site via www.dordtaanzet.nl/argu-stemmen-via-web-en-bewonerspanel.

ParticipatieWijzer Dordrecht

Meer weten over hoe je de participatie in je project aan kunt pakken? Lees er over op www.dordtaanzet.nl/participatie-wijzer. Daar is ook de Schrijfwijzer van de gemeente Dordrecht te vinden.

Leren werken met social media

Op www.dordtaanzet.nl/social-media-en-meer vind je handleidingen en tips. Niet alleen voor het gebruik van social media, maar ook over bijvoorbeeld het inkorten van een URL, het maken van een wordcloud of het gebruik van QR.

Over BUURbook en meer in de Staart