Spring naar inhoud
  • weizigt

    Dordt aan Zet

Dordt aan Zet

Welkom op de site van Dordt aan Zet. Hier vind je informatie over participatie en over de mogelijkheden van web.
Contact? Mail naar de redactie.
Home Communicatie over je wijk of jouw project

De wijkkranten

wijkkranten in Dordrecht


Iedere wijk in Dordrecht heeft een eigen wijkkrant, gemaakt door vrijwilligers. Dat is niet iets nieuws; in 2016 vierden we het jubileum tijdens de bijeenkomst '25 jaar journalistiek in de wijk'.


De wijkkranten brengen nieuws over de wijk, vanuit het perspectief van actieve bewoners; de redactieleden. TIEN Plus ondersteunt de redacties van Dordtse wijkkranten - en overigens ook de vrijwilligers en professionals die wijknieuws op de wijkpagina's van Dordt Centraal plaatsen.

Zelfstandig

Iedere wijkkrant heeft dus een zelfstandig opererende redactie van vrijwilligers uit de wijk. De redactie bepaalt wat er in de wijkkrant komt. Wijkbewoners zelf maken dus de wijkkranten; schrijven, interviewen, fotografie, opmaak. Zij zijn immers als geen ander op de hoogte van de ontwikkelingen in hun wijk.
  
TIEN Plus - onderdeel van MEE Drechtsteden - ondersteunt, begeleidt en adviseert de wijkredacties en verzorgt cursussen, trainingen, bezoeken (bijvoorbeeld aan lokale krant of omroep) en bijeenkomsten voor de redactieleden. TIEN Plus zorgt ook voor de verspreiding via de brievenbus (behalve als er een NEE NEE-sticker is).

   
De wijkkranten verschijnen 5 à 6 keer per jaar en worden huis aan huis verspreid. De wijkkranten staan ook op de wijkwebsites. De wijkkranten zijn ook altijd aanwezig in de bibliotheek en ze zijn daar ook online in te zien.

Dit zijn alle titels die in Dordrecht verschijnen: De Staartenaar, Reelander, Poorter (Binnenstad en Noordflank), Dubbeldammer, Polderkrant, Sterrenburger, Stem van Oud Krispijn, Nieuwsblad van Nieuw Krispijn, Wielwijk Ahoy! (de eerste wijkkrant van Dordrecht), De Galerij (Crabbehof).

Bericht voor de redactie

Iedere redactie heeft een eigen adres. Maar berichten kunnen altijd verzonden worden via TIEN Plus, tienplus@meedrechtsteden.nl.
Bedenk wel dat de wijkkranten niet zo vaak verschijnen. Via TIEN Plus is informatie te krijgen over de deadlines en de verschijningsdatums.


Ook meedoen?

Interesse om ook mee te werken aan goede communicatie in de wijk? Neem eens een kijkje op www.wijkendordrecht.nl/doemee voor meer informatie.

wijkkranten in dordrecht