Spring naar inhoud
  • weizigt

    Dordt aan Zet

Dordt aan Zet

Welkom op de site van Dordt aan Zet. Hier vind je informatie over participatie en over de mogelijkheden van web.
Contact? Mail naar de redactie.
Home Communicatie over je wijk of jouw project

Bibliotheek AanZet: Altijd toegang tot informatie

De vestigingen van de Bibliotheek AanZet in Dordrecht zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Alleen om materialen te lenen moet je lid zijn. Naast alle gedrukte informatie (kranten, dagbladen, boeken, cd’s, dvd’s) is er ook veel digitale informatie beschikbaar. Daarnaast worden er wekelijks verschillende activiteiten georganiseerd met de meest uiteenlopende onderwerpen.


Het aanbod

In de Bibliotheek heb je altijd toegang tot Wifi en er staan publieks-pc’s met van het MS Officepakket (Word, Excel en Powerpoint) en internet. Ook staat de gehele collectie tot je beschikking. Zo vind je in de Stadsbibliotheek een groot aantal boeken en tijdschriften over Dordrecht.
Daarnaast zijn er voldoende werkplekken om met een of meerdere personen aan de slag te gaan. Er is altijd verse koffie en er worden talloze evenementen georganiseerd, zoals lezingen, workshops en kinderactiviteiten.

De Bibliotheek is er voor iedereen, maar geeft extra aandacht aan mensen die moeite hebben om mee te komen in de kennismaatschappij. Zo zijn er speciale programma’s voor laaggeletterden en mensen met een digitale achterstand.

Zelf aan de slag

Voor het schrijven van een artikel - bijvoorbeeld over je wijk - kun je je documenteren in de Bibliotheek. Dit kan ook vanuit huis, door literatuuronderzoek te plegen in de online catalogus via de website www.debibliotheekaanzet.nl.
In de Bibliotheek zijn informatiespecialisten beschikbaar die jou kunnen helpen met een specifieke zoekvraag.

Naast deze informatie zorgt de Bibliotheek ook voor veel inspiratie. Door de verschillende evenementen, maar ook doordat je er andere wijkbewoners kan ontmoeten. 30% van de bevolking komt regelmatig in een Bibliotheek. Waar kom je nou nog zoveel inwoners tegen?

Nog veel meer

De Bibliotheek staat open voor allerlei wijkinitiatieven. Wil je zelf een lezing, workshop of debat organiseren? Zij kunnen dit ondersteunen met ruimte, computers, smartboards, enzovoorts. Neem hiervoor contact op met de vestiging bij jou in de wijk.

Nieuw of anders?

De Bibliotheek is al lang niet meer van het boeken uitlenen alleen. Het is de informatiemarkt van de stad. Een inspirerende en dynamische plek, die je uitnodigt om kennis op te doen en te delen.
Zo speelt de Bibliotheek een rol in de ontwikkeling van alle inwoners. Of het nu gaat over het leren van de Nederlandse taal, digitale vaardigheden of samen een wijkinitiatief starten. Kom gerust eens langs in één van de vestigingen, en ontdek wat de Bibliotheek voor jou kan betekenen.

ruimte met computers in bibliotheek aanzet

bibliotheek in sterrenburg

bibliotheek ook ontmoetingsplek wehelpen